Aanbod: Wat kan ikvoelmetoppie.nl jou bieden?

 

Bij ikvoelmetoppie.nl ontvang je persoonlijk online advies dat veel verder gaat dan alleen voedingsadvies. Ikvoelmetoppie.nl werkt vanuit het holistisch principe. Centraal staat het genezen en van voorkomen van symptomen in plaats van het bestrijden ervan. Lichaam en geest spelen hierin beide een rol. In het advies ligt de nadruk op een natuurlijke en gezonde balans in ieders leven. Ieder individu is daarin uniek. 

Dit is wat je krijgt:

– Analyse eetdagboek

– Algemeen voedingsadvies

– Candida check

– Ayurveda analyse en basisconstitutie (menstype)

– Ayurveda voedings-, kruiden-, en leefstijladvies

– Algemeen kruidenadvies

– Bewegingsadvies passend bij je constitutie (menstype)

 

Toelichting op advies

Door mijn werkervaring als verpleegkundige, yogadocent, sportinstructrice, massagetherapeut, ayurvedadeskundige en voedingsdeskundige heb ik veel ervaring opgedaan in het in kaart brengen van processen en patronen. Ik heb een rijkelijk gevulde cv met diverse diploma’s op het gebied van massage, sport en yoga. Tevens ben ik een HBO gediplomeerd ayurveda- en voedingsdeskundige en heb ik een aanvullende diploma in de kruidengeneeskunde. Dit maakt dat ik een volwaardig advies kan uitbrengen met betrekking tot voeding passend bij ieder uniek individu en een gezonde passende leefstijl afgestemd op de uniciteit van de persoon. Ik kan hierbij ook adviezen uitbrengen wanneer je min of meer om medische redenen gedwongen bent je huidige eetpatroon aan te passen. Je kunt hierbij denken aan overgewicht, diabetes (suikerziekte), voedselallergie en intolerantie, migraine, hoge bloeddruk of hart en vaatziekten. Verder voer ik standaard de Candidacheck uit.

In het advies op maat is er naast het reguliere voedingsadvies ook aandacht voor de principes vanuit de ayurveda. Ayurveda houdt zich bezig met de totale gezondheidstoestand van de mens, zowel lichamelijk, geestelijk als spiritueel. Ik verifieer welk type je bent en vervolgens breng ik een passend advies uit. Met behulp van natuurlijke en praktische handelingen wordt de balans van het lichaam hersteld waarbij de natuurlijke energie de klachten zal genezen. Ziektes ontstaan volgens de ayurveda door een verstoring van het evenwicht tussen lichaam en geest door bijvoorbeeld een verkeerde leefwijze. De nadruk ligt hierbij op het voorkomen van ziekten en het vitaal maken en houden van het lichaam, waardoor het immuunsysteem weerbaarder wordt tegen ziektekiemen. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van goede voeding, een juiste levensstijl, massages, kruiden, yoga en meditatie. In de ayurveda wordt ervan uit gegaan dat voeding en leefstijl de beste geneesmiddelen en remedies zijn. In mijn advies leg ik de focus naar de eigenschappen en het lichaamstype van de persoon. Vervolgens bied ik advies met betrekking tot voeding en leefstijl volgens het ayurveda principe. Aangezien de spijsvertering en de darmen een grote invloed hebben op de algehele gezondheid van je lichaam, ligt in mijn advies ook met name het accent op het optimaliseren van de spijsvertering.

Vanuit de kruidentherapie geef ik eventueel advies met betrekking tot kruiden die wellicht een algehele ondersteunende functie kunnen hebben. Je kunt hierbij denken aan reductie van stress, verbetering van kwaliteit van slapen, enzovoort.

Voor de volledigheid geef ik beweging- en leefstijladviezen.

Is er sprake van een godsdienst, spijs- en drankenwet, of wil je vanuit verdere religieuze of spirituele redenen je dieet aanhouden en/of aanpassen? Is er sprake van een levensovertuiging zoals het veganisme en vegetarisme? Ik neem het mee in mijn advies.

Alle ingewonnen informatie, persoonlijke wensen, het doel dat je wilt bereiken en mijn kennis en ervaring gooi ik in de blender en er ontstaat een persoonlijke smoothie van voeding- kruiden- ayurveda – beweging-, en leefstijladviezen toegespitst op jou. Ik richt mij niet op (crash)diëten, ik richt mij juist op het fenomeen gezondheid en je goed vitaal en energiek voelen. Oftewel ik voel me toppie!

Let op, raadpleeg bij gezondheidsklachten eerst een arts! Het is altijd belangrijk om ernstige lichamelijk aandoeningen uit te sluiten.

Neem hier  contact op voor een persoonlijk advies op maat.